Virkistysalueet

Pääjärven virkistysalue Hämeenlinna/Loppi

Koe todellista luonnonrauhaa, jossa asutusta on hyvin harvakseltaan lähiseuduilla. Pääjärvi on rauhallinen koko perheelle sopiva päiväretkikohde jonka monimuotoinen luonto ja vaihteleva maasto tarjoavat hyvät mahdollisuudet luontoon tutustumiseen. Hiekkapohjaiset luonnonrannat kutsuvat kesäisin uimaan ja selkeästi merkityt reitit sekä useat taukopaikat tekevät luonnossa liikkumisesta helppoa.

Monipuolista metsästä löytyy kuusimetsiä, mäntykankaita ja koivikkoa. Polut myötäilevät rantaviivaa ja harjujen selänteitä. Pääjärven virkistysalue sopii myös talviretkeilyyn.

Palvelut ja retkeilyreitit

Virkistysalue sijoittuu Hämeen Härkätien varteen Pääjärvelle Lopen ja Hämeenlinnan alueelle.

Laavu syksyisen metsän keskellä.

Alue käsittää kuntien omistuksessa olevan 20 hehtaarin harjualueen Pernnunnummen pohjoislaidassa, jolla on noin kilometri hiekkapohjaista luonnonrantaa. Alue liittyy laajempaan noin 70 hehtaarin harjualueeseen, jolla on yli neljä kilometriä rantaa sekä upeita harjuselänteitä.

Pääjärvellä on kolme eripituista rengasreittiä, joiden pituudet ovat 1,5 km, 4,5 km ja 7,5 km. Lyhimmät reitit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille. Pidempää vaellusta kaipaavan kannattaa suunnata Hämeen Ilvesreitille.

Tukikohtia alueella on kaksi, toisella nuotiokehä ja uimaranta sekä toisella hirsilaavu ja nuotiokehä. Molemmissa tukikohdissa on kuivakäymälä.

Huomaathan, että metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikaan tulenteko saattaa aiheuttaa metsäpalon. Tulenteko varoitusten voimassaollessa on kielletty myös nuotiopaikoilla. Tarkista voimassaolevat varoitukset Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta. Pääset tarkastamaan varoitukset klikkaamalla tekstiä.

Alueen omistajat ovat Hämeenlinna, Riihimäki, Forssa, Hattula, Janakkala, Jokioinen, Loppi ja Ypäjä sekä laajemman alueen osalta UPM OY.

Saapuminen Pääjärvelle

Pysäköintialueen kylttejä syksyisessä metsässä.

Linja-autopysäkit “Perähuhta” ja “Räyskälän kantatie 2006” ovat lähimpiä julkisen liikenteen pysäkkejä Pääjärven alueelle. Hämeenlinnasta pääsee “Perähuhta” pysäkille. Katso aikataulut reittioppaasta (klikkaa tekstiä).

  • Pysäköintialueen osoite: Härkätie 1126, 14300 Hämeenlinna.

Paikoitusalueella on infotaulu, jossa on tarkempi kartta alueesta ja sen palveluista. Hämeen Ilvesreitti kulkee alueen halki.

Tiedustelut/palaute:

03/621 2310

paajarvi
Pinta-ala: 20 hehtaaria
Osoite: Härkätie 1128, 14300 Hämeenlinna
Palvelut:

Laavu, 2 nuotiokehää, uimaranta, kuivakäymälä, ulkoilureitit 1,5 km 4,5 km ja 7,5 km.