Virkistysalueet

Komion luonnonsuojelualue Loppi

Mäntymetsä jonka puiden välistä paistaa aurinko. Levähdyspenkki kuvan etualalla.

Koe erämaan tunnelmaa Etelä-Suomessa! Lähde päiväpatikalle Hämeen järviylängön ainutlaatuiseen luontoon. Komion luonnonsuojealualueeseen sisältyy upea harjuselänne ja siihen rajoittuva Luutasuo. Tutustu reiteillä lahoavaan ikimetsään, uppoavaan lampeen, kulotettuun metsään ja Komionvuoreen. Samo reitin varrelta Komionvuorelta voit ihailla maisemaa pitkälle metsien yli. Vuorella voit myös kohdata Lopen uupuneen – puisen patsaan joka on loppilainen erikoisuus.

Retkeilyreittejä myös lapsiperheille ja liikuntaesteisille

Komion luonnonsuojelualueella kulkee kolme rengasreittiä: Pikku-Samo 3,5 km, Samo 6,5 km ja vaativa esteetön Samo 1 km. Reitit lähtevät Luutasuon pysäköintialueelta (Luutasuo 243, Loppi).

Reittien varrelta löytyy penkkejä taukojen pitämistä ja luonnon ihailua varten.

Alueelta pääsee Poronpolun merkitylle 28km ulkoilureitille. Samo reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä. Lue lisää Komion alueen ympyräreiteistä Lopen verkkosivuilta tai Luontoon.fi -palvelusta (klikkaa tekstiä).

Esteetön Samo 1km

Puusta tehty leveä polku kulkee metsään. Aurinko paistaa puiden lomasta.

Upea 1 km mittainen vaativa esteetön reitti soveltuu lastenvaunuille, pyörätuoleille ja muiden apuvälineiden kanssa kuljettavaksi. Rantareitin varrella olevilla levähdyspenkeillä voi pysähtyä ihailemaan upeaa järvimaisemaa ja luonnon yksityiskohtia.

Taukopaikalla on esteetön tulentekopaikka. Tulisija on maan tasalla.

Lue lisää esteetön Samo reitistä täältä: https://www.loppi.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/ulkoilureitit-ja-luontokohteet/retkeilyreitit/luutaharjun-reitit/

Pikku-Samo

Koko perheelle sopiva 3,5 kilometrin mittainen Pikku-Samo on helppokulkuinen reitti. Sen varrelta löytyy vaihtelevaa harjumetsää ja puustoista suoaluetta. Erikoisuutena reitiltä löytyy kulotettua metsää. Reitin varrella on kylttejä jotka kertovat harjuluonnon erityispiirteistä ja alueen arvokkaan luonnon hoidosta. Reitin viitoitus on merkitty myötäpäivään keltaisilla pyöreillä muovimerkeillä. Pikku-Samo kulkee Hämeen Ilvesreittiä pitkin.

Luutaharjun Samo

6,5 kilometrin mittainen rengasreitti Luutaharjun Samo kuljettaa retkeilijän erämaiseen tunnelmaan metsän läpi Komionvuoren maisemapaikalle ja Luutasuon pitkoksille. Matkan varrella kohtaat Reitin viitoitus on merkitty myötäpäivään oranseilla pyöreillä metallimerkeillä ja risteyksissä on viitoitus “Samo”.

Komion pysäköintialue

Luutasuon pysäköintialueen osoite on Luutasuo 243, Loppi. Alueella on runsaasti tilaa autoille.

Alueen omistaa Metsähallitus.

Lisätietoja: 0206 39 5270 sisasuomi(at)metsa.fi

Komion luonnonsuojelualue Lopella sijoittuu Luutasuonharjulle Räyskälästä itään. Alueelle pääsee joko Räyskälästä tai Lopen ja Pilpalan väliseltä tieltä.

Pinta-ala: 600 hehtaaria
Osoite: Luutasuo 243, Loppi
Palvelut:

Kuivakäymälä, nuotiopaikka, taukopenkkejä, retkeilyreittejä.